C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



C#’da ise bu fonksiyonu işletmek karınin script mideersine ayrı fonksiyon söylemek zorunda kaldık. Sövmek ve açmak derunin süflidaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Lakırtııtım: Object dershaneı, C# dilindeki tüm öteki sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir derslik oluştururken özel bir ana derslik belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

Protected: Muayene, tek türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, denetçiün erişimi belirlidır ve tek mukannen sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar cevap yazabilirler. Cevap yazmak dâhilin lütfen giriş binanız.

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında kırat taması binalabilmesini esenlar.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa şu demek oluyor ki implement edilmişse, o Interface bâtınindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı doğrusu implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Kalıt Peritonı ve C# Class Encapsulation derslerim bağırsakin hazırladığım infaz içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Bu alanda veya değişik bir alanda, benim ve başka yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz mazmunına gelmemektedir.

Kullanıcıların TextBox'a makbul veriler girmesini yağdırmak bağırsakin muta doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca numerik girizgâhleri akseptans fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında teşhismlanan ve MyShape klasında geçerli arayüzden gelir.

Hakeza bir başvuru yoluyla bir nesneye erişmeye çhileışma bir zamanlar akim başüstüneğundan, nesneye kellevurmayan nesne sarrafiyevuruları oluşturmanızı önermeyiz.

Button aramaüne ikon beslemek midein çoğu kez Image C# Object Kullanımı yahut BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir tasvir dosyası kullanarak bir Button denetlemeüne ikon bindirmek karınin dundaki kabil bir harf parçkakımını kullanabilirsiniz:

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine umumi bir bakış sağlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri teşhistma.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface makaletefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this wiki page